Narsist kişilik bozukluğuna sahip kişiler, aşırı özgüven sorunu yatar. Bu kişiler kendilerini diğer insanlardan daha üstün ve özel hisseder. Devamlı böbürlenir ve kibirli davranırlar. Narşist kişilik bozukluğu ile ilgili detaylı bilgi yazımızda.
Narsist kişilik bozukluğu olanlar, sorun yaratan davranışlarını değiştirme konusunda aşırı dirençlidirler.
Narsist bireyler yalnızca kendi isteklerini önemseme ve hayranlık duyulma ihtiyacının yanı sıra empati eksikliği, kibirli olma ve aşırı özgüven gibi karakteristik özellikleri gösteren kişilik bozukluğuna sahip kişilerdir. Bu rahatsızlıkta ortaya çıkan belirtilerin altında, kişinin duyduğu aşırı özgüven sorunu yatar. Kişiler kendilerini diğer insanlardan daha üstün ve özel hisseder. Devamlı böbürlenir ve kibirli davranırlar. Bu rahatsızlıkta ortaya çıkan belirtilerin altında, kişinin duyduğu aşırı özgüven sorunu yatar. Kişiler kendilerini diğer insanlardan daha üstün ve özel hisseder. Devamlı böbürlenir ve kibirli davranırlar.
Narsist kişilik bozukluğu ba sahip kişiler bir olay karşısında suçu genellikle başkasında bulma konusunda profesyonellerdir. Bu kişilere yapılan en küçük eleştiri bile anlaşmazlığa, çatışmaya hatta saldırganlığa dönüşebilir. Başarıda üstün bir hırs ve başarısızlık anında ise suçlama davranışlarıyla ön plana çıkarlar. Bu sorunu yaşayan kişiler genellikle aile ve evlilik konusunda karşısındaki insana değersizlik, yetersizlik gibi kavramları yükler ve kişiyi yalnızlaştırma politikası kurarak üzerinde üstünlük sağlamaya çalışır.
Bu bireyler yalnızca kendi isteklerini önemseme ve hayranlık duyulma ihtiyacının yanı sıra empati eksikliği, kibirli olma ve aşırı özgüven gibi karakteristik özellikleri gösteren kişilik bozukluğuna sahip kişilerdir. Bu rahatsızlıkta ortaya çıkan belirtilerin altında, kişinin duyduğu aşırı özgüven sorunu yatar. Kişiler kendilerini diğer insanlardan daha üstün ve özel hissederler sürekli böbürlenir ve kibirli davranırlar.
Genel olarak narşist insan özelliklerinden bazıları şunlardır;
Narsisizm bilindiği üzre bir kişilik bozukluğudur. Hastalik olmadigi ve kişilikle alakalı olduğu için tam bir tedavisi yoktur ve değişim tam anlamıyla mümkün değildir. Ancak narsist kişilik bozukluğu yaşayan bireyler uzun süreli Psikoterapi yöntemiyle psikolog tarafından ele alınırsa geliştirici bir etki sağlanabilmektedir. Terapi yöntemlerinde sıklıkla bilişsel davranışçı terapi kullanılır.